En dotter som inte vill sova

I natt var tredje natten som Philippa vaknar runt 22-23 tiden och inte somnar först 01.30-02.30. I natt somnade hon inte först närmare 02.30. Förstår inte varför hon vaknar då och har så svårt att somna om. Hon ligger kvar länge i sin säng och gör inte så mycket väsen av sig mer än att hon ropar mamma och det förstår jag är för att hon vill veta att jag är där. Sen när hon väl kommer in till oss så skall det snurras runt en massa och hon har svårt att komma till ro. Då lägger jag in henne i hennes säng igen och då ligger hon och ropar några gånger till innan hon slutligen somnar. Men i natt skulle hon inte alls somna om varkeni sin säng eller vår sång. Men tillslut somnade hon iallafall. Tack och lov.

Men det är ju självklart inte nog med att hon somnar om sent hon vaknar tidigt oxå. Igår vaknade hon innan 07 och idag började hon vakna till redan strax efter 06 för att vara klarvaken 06.30. Vet ju att barn klarar sig på lite sömn åt gången, men jag behöver mer än typ 4 timmars sömn åt gången. Så idag blir det verkligen en vila med Philippa om jag skall orka med hennes ombytliga humör just nu. Hon började ju morgonen med att bli jätte arg för att hon inte fick mer smör på smörgåsen som redan var full med massa smör redan

Hur mycket man än älskar den här lilla damen så känner man ibland att man skulle vilja sälja henne till lägsta pris

Arg som ett bi

Att Philippa har temperament det vet vi men idag tog det nog nya nivåer. Hon blev verkligen arg som ett bi när jag tog ifrån henne en penna som hon hade hittat och tyckte att man kunde passa på att måla när ingen ser.

Pojkarna satt och kolla på sommarlovsmorgon och jag passade på att borsta tänderna när jag va nere med kläderna. Hör att hon pillar med något och ber William kolla. Då höll hon på med något skosnöre som låg i en kartong. Kommer upp två minuter senare och möts av att Philippa säger "mamma! titta iint" (titta fint) och ser hur hon står med en penna i handen och har målat på tavlan i hallen.

Mamma! Titta iint. Ja jätte fint gumman 😣

När hon va på väg att måla mera och jag då tog i från henne pennan bröt världens illtjut ut och hon blev riktigt j*a arg rent ut sagt. Så arg har jag nog aldrig sett henne innan. Hennes stol började hon med att putta och ja jag vet inte vad hon tänkte göra med den. Haha! Mammas lilla argbigga 😂

Kärleksmums

Kärt barn har många namn sägs det och det stämmer verkligen på denna kaka. Kärleksmums, mockarutor och snoddas är bara några av namnen som den går under. Men lika många namn som kakan går under finns det lika många recept. Jag tänkte dela med mig av mitt recept. Vart det kommer ifrån början vet jag inte. Vet bara att jag skrev av det från mammas receptsamling en gång i tiden.

Kärleksmums

Kakan
4 dl mjöl
4 dl socker
2 dl starkt kaffe
200 gram smör
4 tsk kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 ägg

Glasyr
7 dl florsocker
4 msk kakao
120 gram smör
6 msk kallt kaffe

Strössel eller kokos till garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.

3. Smält smöret tillsammans med kaffet i en gryta eller skål. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.

4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta sen ner mjölblandningen i äggvispet och vänd runt. Häll sen i smörblandningen och rör om ordentligt.

5. Häll sen smeten i långpannan och sätt sen in den i mitten av ugnen i 15 minuter.

6. Ta ut kakan och låt den svalna

7. Smält smöret med kaffet. Sikta florsocker och kakao i en bunke. Häll sen över smörblandningen och rör till en slät glasyr. Bred sen ut den över kakan och strö över strössel.

Skär kakan sen i ca 30 bitar när glasyren fått stelnat. Bjud sen hem familj eller vänner på gofika och det som blir kvar lägger ni i frysen till fika en regnig dag eller till fika på stranden eller picknicken

Mmm...

Ta en bit eller två och njut gärna till en god kaffelatte eller en vanlig kaffe om ni hellre gillar det bättre 😊