Snö

Igår kom några snöflingor och i morse låg ett tunt tunt lager snö på marken. När vi gick utanför dörren stannade William upp och gjorde stora ögon när han såg dom små flingorna som sakta föll till marken. "Det snöar mamma" va de första han sa helt överlycklig. "Nu är det jul mamma :)". Sötis. 
 
När vi kom till förskolan blev han dock lite besviken för där fanns det ingen snö. Vilken skillnad de kan vara bara på en kort bit. Så nu har man en liten kille som längtar för fullt efter mera snö så att han får använda alla vinterkläderna som han längtar efter
 
 
 
 

Lussebullar

Idag har jag och William bakat årets första omgång lussebullar. Blev lika gott som alltid :) Receptet va från ICAs tidning Buffé. I vanliga fall brukar jag göra från Mildas recept men kände att jag ville pröva nåt nytt. 
 
I detta recept så skulle man inte smälta smöret eller värma mjölken utan de skulle vara rumsvarmt. Lite annorlunda. De ända jag inte gillade var mängden mjöl som angavs. De skulle vara 800 gram (ca 13,5 dl) mjöl men då blev degen jätte lös så man fick hälla i lite till. Men de blev ju bra tillslut ändå ;) Så kan tänka mig att pröva dessa en gång till :)
 

Som vanligt när William bakar råder full koncentration :)
 
 
Lite extra mjöl behövs
 

Stolt bagare :)
 

Russin måste man ha oxå 
 

Längtan efter jul

När vi är i slutet av oktober börjar man längta till första november för då vet man att det bara är en månad kvar till jul. När vi sen kommer in i november börjar man räkna ner dagarna till första advent. Så nu går man här hemma och längtar för fullt efter att de skall bli första advent så man kan få börja plocka fram julen. 
 
Ca sådär två veckor innan första advent så börjar de klia bra i fingrarna med att få plocka fram adventsljusstakar, hänga upp julgardinerna och börja julbaka. I år känns de precis samma fast längtan efter att få baka är nästan större i år än va de brukar vara. Även lusten att göra julfint här hemma är större än vanligt. Om de beror på att de är första julen tillsammans med älsklingen och nytt hem att inreda de vet jag inte eller om de beror på att man går hemma och är sjukskriven. Vilket som så är lusten stor och man börjar fundera på om man skall börja plocka fram grejerna redan i helgen :) 
 
Varför jag vill plocka fram de redan i helgen är för att vi har både William och K här då och inte när det är första advent. Så man vill liksom ha lite sådär för advent här hemma men även så att båda skall få vara med och greja lite då jag vet att båda killarna älskar julen precis som jag gör ;) Så vi får se. 
 
Men oavsett så kan jag börja göra julfint i början av nästa vecka så nu är det inte långt kvar till första advent och julmys :)
 
 
 
 Bild från förra året :)