Trött dotter

Idag vaknade Philippa redan kl 06. Satte på tv i vårt sovrum så låg vi och tittade en liten stund. Prövade sen att få henne att somna om och det va inga större problem. Så en timme till fick vi sova. Efter frukost så åkte vi en liten sväng till öppna förskolan. Vi som i vanliga fall brukar va där från ca 08.30-12.15 kom idag ca 09.30 och åkte strax efter 11 för att hon va så trött och självmant gick till ytterdörren. Nu har vi vart hemma ca 20 minuter och jag gick ner och la henne på en gång. Tog inte ens två minuter innan hon somna. Hoppas hon är piggare när hon vaknar så kanske man kan gå ut och leka en stund. 


Lilla tröttisen ❤️Världens fynd

I söndags när jag var iväg så hade jag två ärenden in på Ikea och jag passade på att kolla på fyndavdelningen innan jag gick för att fixa det jag skulle göra.  Där hittade jag en matta som jag har spanat på ett tag men priset är alldeles för högt mot vad jag ens tänker tanken på att lägga ut på en matta. Men hittade verkligen världens fynd. Mattan heter Saltbäk och är en av deras nyheter och kostar i vanliga fall 1995kr. Ångrade så att jag inte köpte en och gick verkligen och grämde mig över det så vi tog en liten utflykt till Ikea i måndags och hoppades verkligen på att den fanns kvar och det gjorde den 😃 Kan ni gissa vad jag betala för min?


Stor är den. 170 X 240 cm. Denna har vart ett visningsex så fanns en liten smuts fläck och va lite smutsig. 

149kr var vad jag betala för min. Kan ni fatta vilken deal? Sparade hela 1846kr. Att det va en liten fläck spelar inte så stor roll. Skall se om jag kan få bort den med någon textiltvätt. Men med tanke på att man har 2 barn här hemma och ibland är dom här alla 3 så lär det garanterat bli en och annan fläck. Så det gör inte så mycket. 

Fanns fyra stycken inne på fyndavdelningen. Två kostade 149 kr och två kostade 995 kr. Kan ju säga att jag flera gånger funderade på om dom verkligen kunde va så billiga. Dom andra såg ju precis ut som dom billigaste. Nån liten fläck och lite smutsiga. Men tänkte att jag prövar. Får väl lämna den i värsta fall om den är dyrare. Men det va faktiskt rätt pris. Har så svårt att fatta det. 149 kr för en annars så dyr matta. Visste att svärföräldrarna oxå va ute efter en ny matta till deras kök så ringde faktiskt och kollade om dom ville ha den andra för 149 kr och det ville dom. Är ju inga pengar det handlar om och det gör ju inget om det blir en fläck eller två. Man har ju knappt köpt dom för några pengar alls. 

Jag brukar kunna göra fynd. Men detta va nog ett av dom bästa jag nån gång gjort ☺️


Matvägran

Ja då åkte ännu en tallrik med mat i golvet utav Philippa. Hon visar verkligen när hon inte vill ha mer eller om det är nåt hon inte vill ha, då åker tallriken i golvet. Tur man har plasttallrikar till henne. Men ändå. Hon har innan ätit allt men sen hon åkte på magsjuka för några veckor sen så är det inte mycket som passar lilla damen. Pasta, smörgås, tomat, yoghurt och majs är sånt som har gått hem utan problem. Nu fick hon bara sånt hon äter men nej, det passade inte lilla damen så då åkte allt i golvet. Vet inte vad man skall göra. William åt utan problem och äter fortfarande det mesta. Philippa började fint men ja, nu är det inte mycket som passar henne. 

Vet ju att dom väl äter när dom verkligen blir hungriga. Men man vill ju inte bara ge smörgås och yoghurt hela tiden heller. Hoppas verkligen det vänder snart. 


Ofta hinner man fånga men typ 7 utav 10 gånger slutar det så här 😩