BVC besök

Idag blev det en tur till Bvc för att väga och mäta Philippa. Va meningen att hon skulle fått sin första vaccination idag oxå men bvcsköterskan hade tänkt fel när hon sa det förra gången så skall ta det nästa gång istället. Tyvärr hade inte Philippa gått upp så mycket i vik sen förra besöket då måste ha koll nu. Hoppas verkligen inte mjölken sinar redan utan att jag kan fortsätta amma ett bra tag till  Vill ju verkligen det för det är väldigt praktiskt att alltid ha maten med sig klar och sen är det ju väldigt mysigt oxå. Så håller alla tummar att hon går upp till nästa vecka.
 
Idag vägde hon iallafall 4875 g och var 55 cm lång. Hon växer snabbt mitt lilla charmtroll. Hon charmar alla och folk blir så imponerade av att hon är så stabil i kroppen redan. 
  
 
Mitt lilla charmtroll <3
 
Efter bvc besöket gick vi in till öppnaförskolan dit William hade gått in medans han väntade på oss. Precis som han gjorde förra gången. Glad va han iallafall för att han fick gå dit och vi blev kvar till halv fyra då jag kände att det var dax att åka hem och äta. Det är inte bara Philippan som charmar och imponerar på folk utan även storebror är duktig på det. Fröknarna på öppnaförskolan är så imponerade av att han är så lugn, go och att han leker så fint med alla små barnen och ser till att hjälpa dom alla. Att som den ena fröken sa "han kan läsa av dom små". Man blir så glad som mamma att få höra sånna ssker om sina barn. William och fröknarna ser fram emot nästa gång han kommer ;) 
 
Väl hemma blev det mat och mys i soffan. Syskonen satt tätt in till varandra och tittade på tv en liten stund <3
 
 
Mina små charmtroll <3

Åter till vardagen

Så var det tillbakas till vardag och rutiner igen. Vi började igår med att mjukstarta vardagen med att Fredrick gick tillbaka till jobbet efter att ha vart pappaledig i en månad. Kändes lite konstigt att va hemma själv med barnen och veta att han va på jobb. Men jag och barnen packade in oss i bilen och tog oss en tur till Torp och Ikea. Va lite konstigt att göra allt själv med barnen. Men gick över förväntan. Även om det var mysigt att få va iväg med barnen själv så saknade man ändå Fredrick. Konstigt hur fort man vänjer sig med att ha den andra hemma. Så va skönt när han kom hem :)
 
Idag tog vi det stora klivet in i vardagen med att få upp William till skolan och få han färdig i tid. Gick över förväntan med att lyckas med det och samtidigt få Philipps klar och redo utan missöden som att skita precis när man tagit på overallen. Så hoppas att det flyter på lika bra. Hämtningen gick oxå bra och vi var i tid innan William slutade. 
 
Efter skolan var det en lite små trött William så det blev mest en lugn dag. Men en riktig smak på vardagen med en liten hemma va när det var dax för att göra mat. Philippa tyckte precis som i natt att det är dumt att sova mer än 5 minuter så att göra mat var inte det lättaste. Särskilt inte med tanke på att det bara var min famn som gäller. Men fick mat tillslut på bordet
 
 
En pigg och glad tjej i natt 
 
Så hur skönt det en har vart med lång ledighet tillsammans med hela familjen så är det väldigt skönt att det är vardag och rutiner igen :)

1 månad

Idag är det en månad sen våran lilla prinsessa kom till världen. Helt otroligt att det redan gått så lång tid. Njuter varje stund med henne. Så otroligt go och jag är så glad att det är just henne som vi fick. 
 
 
Alldeles färsk var vi här
 
Stark i nacken är hon och väldigt stabil, duktig på att fästa blicken och första riktiga leendet fick vi på nyårsafton. När hon är vaken är hon med och har koll på vad som händer. Mammas famn är bäst men även pappas famn är trygg att vara i. Vad brorsorna håller på med är oxå intressant och kam även slänga iväg ett leende eller två till dom.
 
 
1mångad idag
 
Första förkylningen har hon tyvärr åkt på men hoppas den snabbt går över. Sover bra på nätterna. Mellan 23-00 nån gång äter hon sista målet innan vi går i säng. Sen är det upp mellan 3-4 för nästa. Sen kan det va väldigt olika men mellan 6-7 är det dax igen. Sen kan det va en gång i timmen efter det eller så sover hon länge. Ibland kan hon va vaken i upp till 2 timmar mitt i natten när hon vaknar till för mat. Men det händer inte allt för ofta. Äter bra gör hon oxå så hoppas jag kan fortsätta amma ett bra tag för det är ju så praktiskt och enkelt att alltid ha maten med sig :)
 
 
Mammas lilla glafis <3
 
 
Lite suddig men det gäller att vara snabb om man skall hinna ta ;)
 
 
<3
 
 
Mammas lilla tjej <3