Gamla Linköping

Igår blev det ett besök till gamla Linköping för att se hur det såg ut där. Va så mysigt att gå där och se alla gamla hus och bakgårdar. Kunde lätt ha bott där nu om det hade gått. Man undra så va det var för några som en gång hade bott och jobbat där.

På torget innan man gick in i staden så stod det en gammal telefonkiosk. Hittade några kända personer som fanns där inne även om dom inte va så lätta att få kort på 😉

Gamla Folk-Skolan. Philippa knackade på för att se om någon va hemma.

Hittade en så mysig bakgård/park/ trädgård eller vad det nu va med ett lusthus och en gammal bowlingbana.

Dessa gatlyktor är så fina. Tänk att få gå runt och titta när mörkret faller på och lyktorna en efter en tänds och lyser öpp mörkret.

Vi gick in på ett tryckeri där vi hade turen att få se när dom använde dom gamla tryckmaskinerna. Pojkarna var helt fascinerade av att få veta mer om hur det går till när dom trycker böcker och som här när vi kollade trycka på servetter. Man kunde beställa eget tryck till tex bröllop och dop.

Så otroligt fina gamla maskiner.

Vi tog en liten paus i skuggan för lite vätske påfyllning innan vi promenerade vidare. Va runt 25 grader ute och solen gassade för fullt mellan 10-12 tiden när vi gick runt. Blev väldigt svettigt att gå runt och titta så när man gick in i dom olika husen och tittade så var det skönt att få komma undan solen lite samtidigt som det va roligt att få gå runt och titta.

Älskade det lilla röda huset högst upp. Va så fin trädgård oxå. En gammal barnboksaffär och en leksaksaffär med en del gamla fina leksaker. Gamla polishuset hittade vi oxå

Efter vi hade vart inne på polishuset så gick vi vidare för att åka till nästa äventyr som va att åka till Flygvapenmuseeumet. Men det får jag berätta mer om en annan dag. Nu blir det sova för imorgon åker vi hemåt igen.

Innan vi åkte vidare hittade vi en Cloetta butik med härlig 50- tals miljö

Minisemester i Linköping

I lördags åkte vi iväg tidigt hemifrån för att påbörja våran minisemester. Målet i år blev Linköping. Fredrick har vart mycket där och jobbat och sagt att det är en fin stad. När vi kollat runt lite hittade vi lite gott och blandat där så vi valde att boka tre nätter så att vi verkligen skall hinna med saker i lugn och ro.

Vi började med att åka till Mutebo-Aspnäs Järnväg och café för att åka minitåg. Va riktigt varmt när vi kom fram så vi höll oss i skuggan med en glass medan vi väntade på att det skulle bli vår tur att åka.

När det är 28 grader i skuggan så är en glass väldigt gott att svalka sig med

Det är inte stort tåget, men det var bra kraft i det för att va så litet

Förväntansfulla och glada. Strax avfärd

Allt va verkligen mini. Philippa såg riktigt stor ut jämfört med vissa saker. Allt va nästan i dockstorlek.

Vi fick chansen att gå av tåget och titta lite medans tågföraren fyllde på vatten i tåget. Philippa va helt fascinerad av att åka runt, ja pojkarna va ju även dom helt fascinerad av att åka och få titta på dom andra små tågen. Tågföraren berättade om hur han hade hållit på med tåg sen 70 talet hemma i hans farmors hus där han var uppväxt. Alltså allt pill för att få till allt rätt även om han hade fått en del hjälp oxå.

När vi hade åkt färdigt var klockan tillräckligt mycket för att vi skulle kunna cheka in på hotellet. Blev Scandic Linköping Väst som valet föll på denna gången. Vi gick till rummet och lämnade våra väskor. Passade på att göra ett blöjbyte på Philippa och toabesök för oss andra innan vi gick till bussen för att åka in till centrum för att kolla runt lite och samtidigt hitta något ställe att äta på.

Väl inne i centrum gick vi först till Skopunkten för att se efter skor till William och Philippa. Tog även en sväng in på H&M för att kolla efter lite finare shorts till William som jag tänkte han skulle kunna ha på bröllopet vi skall på i augusti. Men hittade inget. När vi kom ut från H&M så upptäckte vi att Philippas favorit kanin va borta. Var bara att leta men vi hittade den inte. Så det va bara att leta upp en leksaksaffär för att köpa ett nytt gosedjur för att minska risken för en rejält jobbig nattning. Pojkarna ville leta en gång till inne på H&M och visst hittade dom den till slut där inne på golvet. Tredje gången gillt blev det i letandet 😉 När kaninen åter va funnen letade vi upp någon stans att äta. Vi va bra hungriga. Hittade en thairestaurang med jätte trevlig personal och jätte god mat. Mätta och belåtna gick vi sen till bussen för att åka tillbaka till hotellet.

Philippa sov när vi andra åt så hon fick sin middag på Circle K. Men hon va lika glad för det ☺️

Liseberg

Idag har vi vart sega allihopa här hemma efter en heldag på Liseberg igår. Ryggen protesterar en hel del oxå tyvärr idag. Men jag tar hellre extra smärta idag än att inte alls få komma utanför hemmet och ha trevligt med familjen. Och trevligt är precis vad vi hade. Det var riktigt fint väder även om det kom en regnskur. Men den va faktiskt lite välkomnande för det va väldigt varmt redan vid 11 tiden när dom öppnade. Vi va där hela familjen samt Fredricks syster och hennes familj. Vi delade upp oss lite då vissa barn ville åka en sak medans någon annan inte alls ville åka samma. Jag och Philippa gick för att se vad hon kunde åka. Är ju inte så mycket som hon får åka men dom hon får åka är lagom många oxå. Hennes första denna gången blev Flygis och sen blev det Kaninresan. Hon åkte lite i höstats men det är nog inget som hon minns så direkt. Hon va ju inte mer än 9 månader när hon åkte sina första åkturer, så hon va lite skeptisk men det släppte lite efter vart. Kaninresan var mest spännande med vattnet först fram tills hon började se kaninerna.

Den här tjejen brukar vakna tidigt när vi i vanliga fall kan sova hur länge vi vill men då vaknar hon supertidigt typ runt 05.30-06.00. Men igår va hon inte alls sugen på att vakna. Då var hon rena sjusovaren 😂

Vattnet var mest fascinerande till en början när vi åkte Kaninresan

Dom stora barnen ville helst åka dom häftigare atraktionerna så som Lisebergsbanan, Hanghai, Spinrock med flera så dom två minsta kusinerna fick nöja sig med att åka dom mindre atraktionerna. Men det gjorde inte så mycket tror jag för Arina älskar att få va med Philippa och nu fick hon chansen att va själv med henne utan att dom andra kom och tar Philippas uppmärksamhet.

Dom minsta kusinerna hand i hand på väg till Sagoslottet ❤️

Älsklingen i Slänggungan

Efter lite åk så va det en liten tjej som somnade gott en stund i vagnen så då passade denna mamman på att åka lite "vanliga" atraktioner medans Ibbe va så snäll och passade henne. Blev ju självklart två turer i favoriten Kållerado. Första turen såg ut att bli en ganska torr en fram tills vi kom mot slutet där jag blev träffad rätt i ansiktet av en vattenstråle. Jag va inte riktigt lika torr efter det 😂 Men det gör inget. Man åker ju inte en vattenatraktion om man inte vill bli blöt. Jukboxen han vi oxå åka innan det var dax att dra oss till Järnvägsrestaurangen för att få lite mat i magen och få lite ny energi till att orka åka mera. Vi tog oss upp till dom nya karusellerna efter maten då Kevin och Amelia ville åka Atmosfear. Medans dom stod i kö åkte Philippa, William och Arina Blomsterkarusellen och leka lite på den nya lekplatsen. Va jätte fint där och karusellen var så otroligt fin. En dubbeldäckare var det oxå. Lite kul för det har man aldrig sett innan.

En tur med faster Linda i Blomsterkarusellen

Philippa älskade att åka Blomsterkarusellen så hon ville knappt leka på lekplatsen utan bara åka karusellen en gång till. Så jag tog min något trötta dotter i handen och åkte en gång till.

Nej vi kan inte va allvarliga och ta en normal bild 😝❤️

När Kevin, Amelia och Philippa hade åkt färdigt så fick Philippa sätta sig i vagnen igen och jag hoppades på att hon skulle somna för hon va verkligen trött. Ibbe va snäll och passade Philippa ännu en gång så vi andra som ville åka kunde ta oss en tur i Virvelvinden innan vi gick neråt igen då barnen ville åka massa där nere igen.

Barnen satte sig på lite olika ställen i Slänggungan men jag lyckades fånga William innan dom åkte upp i luften. Sockervadd var barnen sugna på så då fick dom det. Alltså dessa två, som vi älskar dom två tokarna ❤️

Innan vi avslutade dagen på Liseberg så ville Kevin åka Uppsvinget och Helix en gång till och William ville åka Atmosfear en gång med Kevin oxå innan vi begav oss hemåt, så Fredrick följde med dom. Jag och Philippa gick istället ner till Kaninlandet igen där hon fick åka Kaninresan en sista gång och trots att hon va så trött så uppskattade hon denna åkturen mycket mer än första gången och hon satt och skratta massa åt kaninerna även om vattnet fortfarande va väldigt spännande.

Innan killarna gick iväg så lyckades vi äntligen träffa på en av kaninerna till Philippas stora lycka. En liten spexare till kanin var det oxå 😉

Efter att vi hade åkt Kaninresan så stötte vi på flera kaniner och här var det kanindisco som stod på schemat. Philippa njöt för fullt av att titta på. Hade hon inte vart så trött så hade hon gärna dansat med dom tror jag.

När alla var trötta och nöjda så var det så äntligen dax att åka hem. Philippa somnade efter vi hade kommit en bra bit på vägen hem. Pojkarna lyckades hålla sig vakna hela vägen trots att vi inte va hemma först kl 22. Men det va inga protester på dom när dom skulle i säng heller. Vi var inte vakna allt för länge heller innan vi kapitulerade för sömnen. Denna dag va riktigt lyckad. Det va inget massa grin och gnäll från ungarna utan dom lyssnade riktigt bra. Philippa gjorde inte mycket väsen hon heller. Det va lite då när vi satt och väntade på maten men det kan jag förstå för det tog ganska lång tid. Men med lite spel på mobilen så va hon nöjd fram tills maten kom. Vi ser alla väldigt mycket fram emot att göra om detta nästa år igen.

Måste bara avslut med en sista bild. Vart så nöjd med att se idag hur många steg det blev trots att man försökte ta det lite lugnt. Kan ju förstå att ryggen protesterar lite extra idag. Tror dock att hade jag inte tagit morfintabletten och muskelavslappnande tabletten så hade jag nog inte kommit upp ur sängen idag.