Tvättat bebiskläder

I förrgår tvättade jag den första omgången av bebiskläder samt två filtar och ett sett med sängkläder. Kändes så underbart och samtidigt lite konstigt att stå där och hänga upp dom där pytte små kläderna. Det var ju så länge sen man hängde så här små kläder på strecket. 
 
 
Hade även tvättat lite av våra kläder i förrgår och att se dom små jämfört med våra va så man ville fälla en tår men samtidigt kunde man inte låta bli att skratta när man såg hur stor skillnad det är. Syntes särskilt på strumporna ;)
 
 
Mina 37:or mot pyrets små strumpor 
 
 
 
Haha!!! Eller vad sägs om Fredricks 43 mot Pyrets ;) 
 
Haha!! Ja det är lite skillnad på storlekar så man kan inte annat än att skratta och både jag och Fredeick fick oss ett gott skratt när vi såg skillnaden. Trots att man kan se sån skillnad på storleken så är det ändå svårt att förstå hur liten bebisen ändå är och om inte annat inse att en dag kommer Pyret oxå ha så stora fötter som oss. Nästan skrämmande tanke. Tur det är långt tills dess ;) 

Bebissaker

När man väntar barn så finns det ju en hel del saker som behöver införskaffa. Har man barn sen innan finns det ofta mycket sparat men min för min eller rättare sagt för vår del så är det inte mycket sparat. Jag sparade lite utav Williams första kläder så som dom kläderna han kom hem i från BB och några som har vart favoriter. Två sett med sängkläder hade jag vist oxå sparat upptäckte jag när jag gick igenom Williams låda. Men det är som sagt inte mycket. Fredrick har inte sparat något från K då han var säker på att han inte skulle skaffa fler barn och ja så var ju min tanke oxå tillslut. Men nu står vi som sagt här och nu behöver det införskaffas en hel del. Mycket har man ju velat vänta med att köpa tills man hade vart på ultraljud och tills man hade kommit en bit på vägen och ja nu har vi inte så jätte långt kvar tills Pyret kommer.
 
Vissa saker kanske man inte behöver på en gång som tex babygymmet. Men det är ändå nåt som är skönt att ha hemma. Kanske kan va nåt man önskar sig i julklapp ;) Man behöver säkert inte både zinksalva och barnsalva men dessa tyckte jag va bra att ha till William beroende på vad som behövdes smörjas.
 
Så här tänkte jag faktiskt dela med mig av min lista på vad som behöver införskaffas och denna lista kommer att uppdateras allt eftersom saker införskaffas. Så här kommer Pyrets lista
 
Bebissaker att införskaffa
 
Vagn
Vagnkudde
Skötväska
 
Säng
Täcke 
Kudde
Maddras
Spjälskydd
Sängkläder
 
Babyskydd
 
Skötbord
Skötbädd
Tvättlappar
Blöjor
Toppz
Zinksalva
Puder
Barnsalva
Nagelsax
Borste
Barnolja
Badblja
 
Body
Byxor
Strumpor
Overall
Pyjamas
 
Napp
Nappflaska
Amningskydd/inlägg
Babygym
Filt
Babysitter
Gosedjur

Vanish

Jag är en Buzzador och med detta betyder det att jag får hem olika produkter som jag skall prova och utvärdera. Dom olika testen går till på lite olika vis. Ibland så skall man prova produkten först ett tag och sen berätta för sina vänner om just denna produkten. Andra gånger så kan man få hem en produkt samt produkttester som man kan dela ut till sina vänner och bekanta så att även dom får chansen att prova på just denna produkten.
 
Denna gången har jag fått äran att prova fläckborttagningsmedlet Vanish. Ni är nog många som redan provat på denna produkt och jag hoppas att ni precis som jag har vart riktigt nöjd med resultatet av att fläckarna försvinner.
Mitt uppdrag bestod i att jag skulle testa dom olika Vanish produkterna på olika fläckar och jag blev nöjd med resultaten. 
 
Dom produkterna jag fick chansen att prova var dessa:
 
        Vanish Powergel
 • Tar bort även de tuffaste fläckarna 1:a gången
 • Avlägsnar fläckar på klädesplagg och andra textilier
 • Lämplig för alla färger
 • Kan användas i alla temperaturer, även låga
 • Parfymfri
 • Svanenmärkt
 
 
       Vanish Oxi Action Pulver
 • Effektiv mot alla typer av fläckar 
 • Kan användas i alla temperaturer, även låga
 • Tillför till tvättmedlet vid varje tvätt eller förbehandla innan tvätt
 • Parfymfri
 • Svanenmärkt
 • Rekommenderas av Astma och Allergiförbundet
 
 
       Vanish Oxi Action Crystal White Pulver 
       Håller tvätten vit
 • Effektiv mot alla typer av fläckar
 • Håller vita tyger fortsatt vita
 • Tillför till tvättmedlet vid varje tvätt eller förbehandla innan tvätten
 • Parfymfri
 • Svanenmärkt
 • Rekommenderas av Astma och Allergiförbundet
 
 
       Vanish Extra Hygiene Pulver 
       Hjälper till att avlägsna bakterierna i din tvätt
 • För vit och färgad tvätt
 • Effektiv mot alla typer av fläckar
 • Tillför till tvättmedlet vid varje tvätt eller förbehandla innan tvätt
 • Parfymfri
 • Svanenmärkt
 • Rekommenderas av Astma och Allergiförbundet
 
 
 När jag provade dom olika produkterna så hade jag en vit trasa som jag skulle smutsa ner med olika saker som tex ketchup, vin, sylt och gräs. Jag valde att smutsa ner med det som det är störst sannolikhet att jag kommer behöva tvätta bort när man har barn. Det blev ketchup, senap, björnbärssylt, bläckpenna, krita/färgpenna och tuschpenna. Jag lät alla olika fläckar ligga och torka in ordentligt för ja, ibland har man inte alltid möjligheten att tvätta allt på en gång eller blötlägga kläderna när man får en fläck och jag blev faktiskt nöjd med resultatet. Var bara kritan och bläcket som inte helt ville bort på första försöket. Man kunde ana det väldigt svagt. Men efter en andra omgång i tvätten var även dessa fläckar borta. Superbra med tanke på att man har barn som har en förmåga att få massa konstiga fläckar på kläderna. 
 
Det som jag verkligen oxå gillar med just dessa produkter är dom är parfymfria, Svanenmärkta och astma och allergivänliga. Jag är själv känslig för vissa tvättmedel så jag måste ha tvättmedel som är för känslig hud så att jag kan få bort fläckar på kläderna utan att vara orolig för att få utslag känns jätte bra. Och med en bebis som snart kommer så känns det bra att veta att jag kan använda dessa produkter även på barnkläderna utan att vara orolig för dennes känsliga hy. Men även för sonens hud. Så jag rekommenderar er verkligen att prova Vanish om ni inte redan provat på.
 
Ketchupen, senapen och björnbärssylten tvättade jag bara med Vanish Oxi Action Crystal White Pulver. Bläckpennan, tuschpennan och kritan/färgpennan behandlade jag med Vanish Powergel
 
             
     
                              Ketchup                                                                                    Senap
 
             
 
                            Björnbärssylt                                                                           Bläckpenna
 
             
 
                          Tuschpenna                                                                              Krita/färgpenna
 
 
 
Här kan man se svagt svagt hur bläcket och kritan/färgpennan fortfarande är kvar
 
 
Men efter en extra om gång i tvättmaskinen blev det rent och fint