Födelsedagsfirande x3

Förra fredagen fyllde Kevin 10 år, igår fyllde svärfar år och den 5 december fyller Philippa så idag har vi passat på att fira alla tre istället för att fira massa kalas varje helg så slog vi ihop deras kalas. Blir visserligen ett firande nästa helg för Philippa igen men då blir det med mina föräldrar. Tårtan som det bjöds på idag blev en med chokladbottnar och fyllningen bestod av hallon och blåbärsgrädde. Täckte den gjorde jag med marängsmörkräm. Sen toppades det hela med en mirror glaze så tårtan blev spegelblank. Bottnarna blev sådär riktigt saftiga och fina. Tyvärr fick jag inga jättebra bilder på tårtan, men man får iallafall en uppfattning hur den blev 😊

Min första men absolut inte sista mirror cake 😊 Blev lite rymdtema

Lingon och pepparkaksmuffins med saffransfrosting

Lingon och pepparkaksmuffins med saffransfrosting
 
I två år har jag gått och funderat på att baka dessa men aldrig kommit så långt. Det finns säkert många som gjort något liknande men detta är dock ett jag själv har lyckats knåpa ihop och det blev bättre än jag trodde. Detta kommer att bjudas på till något adventsfika här hemma i jul. 
 
Muffins
 
100 g smör
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 tsk pepparkakskrydda
2 ägg
1 dl frysta lingon + lite extra socker
 
Frosting
 
50 g smör, rumsvarmt 
1 pkt saffran
300 g Philadelphia
2 dl florsocker
 
Topping
 
Lingon som är rullade i lite socker
 
Gör så här
 
1. Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret.
 
2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver fluffigt och vitt.
 
3. Blanda i en annan skål ner mjöl, bakpulver och pepparkakskryddan och blanda.
 
4. Blanda lingon med lite socker så att dom inte blir så beska och sura.
 
5. Blanda allt samman i äggsmeten och tillsätt smöret och mjölk. Rör till sist i lingonen och rör runt.
 
6. Sätt ut 12 stora eller 24 mindre muffinsformar i en muffinsplåt och fyll 3/4 av formarna med semt. Använd gärna en glasskopa för att få lika stor mängd i formarna.
 
7. Sätt in i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Kän gärna efter med en sticka för att se om dom är klara. Temperatur och tid kan skilja från ugn till ugn.
 
8. Lägg smöret i en bunke och sikta sen ner florsocket och vispa det med en elvisp.
 
9. Blanda sen i saffranet och Philadelphian i smörblandningen och vispa ihop det hela.
 
10. Spritsa frostingen på muffinsen som fått svalna och deckorera med några lingon som fått rullat runt i lite socker så att dom får ett lite frostig utseende. Sen är det bara att njuta.
 
 
 
 
I väntan på gräddnig
 
 
Färdig deckorerade
 
 
Formarna är pappersformar som går att ha i ugnen och köpta på Rusta
 
 
Sockret på lingonen gör nästan att det ser lite frostigt ut
 
 

Nytapetserat kök

Igår när jag var inne på Instagram och kollade så hittade jag en bild som en vän lagt upp. Hon hade redan gjort adventsfint och man blev riktigt sugen på att börja fixa här hemma oxå. Tanken är att jag skall passa på fixa här hemma denna veckan när vi ändå måste va hemma då Philippa åkt på vattenkoppor. Så idag var tanken att jag skulle börja i köket men kom på att om jag börjat göra adventsfint där så måste jag ändå ta ner det snart igen för att tapetsera. Vill ha det gjort innan första advent, kalas och jul. Så idag efter vi hade lämnat William på skolan så kom lusten och orken på vägen hem. Och ja sagt och gjort så satte jag igång. Började kl 8.20 med att plocka ner från väggarna och kl 13.10 va jag nästan helt färdig. Va bara en liten bit ovanför skafferiet som va kvar. Men det fick jag göra efter att vi hade hämtat William. Men när vi kom hem så satte jag upp sista biten och satte upp sakerna på väggarna igen. Tog ca 6 timmar att ordna. Inte så illa tycker jag med tanke på att Philippa ändå ville vara med ibland eller ville att man skulle vara med henne, men hon va väldigt duktig och tålmodig medans jag grejade. Blev väldigt nöjd med resultatet. Synd bara att man inte får måla fönster och lister vita. Det hade vart pricken över i, men men. Bättre än innan iallafall.

Så här såg det ut innan. En ja, typ 80-90 tals tapet. Denna va ändå den som va fräschast i hela lägenheten när vi flytta in så att fixa köket va inte prio ett utan det va dom andra rummen som hade så hemska färger.

Två längder uppe på väggen

Och så här blev det när det var färdigt. Blev dock inget julpiff idag utan det får bli nån annan dag. Hade inte riktigt orken efter att ha grejat i så många timmar