Julklappar

Idag kom två julklappar till. Älskar verkligen att va ute i god tid :) Dock kan jag inte visa vad det är. Men kan avslöja att det är till barnens mormor, morfar, farmor och farfar och det passar dom verkligen så bra. Shoppingtur!

Idag var vi iväg till Tanums köpcenter då dom hade Barnensdag där idag. Mötte även upp Rebecca med familj som oxå skulle dit. 

Medans vi väntade på Rebecca så gick vi in på Lekia och tittade. Där hittade vi faktiskt årets första julklappar. Vet inte om jag någonsin har vart ute i så god tid innan. Har nästan bestämt julklappar till alla som skall ha. Så dom skall bara inhandlas. Men det skall dom snart göras oxå :)


Hittat massa fint till barnen på Jollyroom. Lagom pris eller ;) Nej så mycket kommer det inte inhandlas för. Bara la ihop en massa som man kunde tänka sig till barnen. Har redan börjat minska listan med det som vi verkligen bara skall handla till dom. Har även kollat in födelsedagspresenter här till Philippa :)

Men inte bara julklappar lyckades vi köpa utan även en julklänning till Philippa. Såg denna här om dagen på H&Ms hemsida och när jag var inne i butiken idag för att köpa byxor till Philippa så såg jag den och visade den för Fredrick som även han fastnade för den. Så nu är även det en sak mindre att titta efter. Denna fina blev det

En trevlig tur avslutades med middag och trevligt sällskap på en av restaurangerna på köpcentret. Innan vi åkte hem blev det en tur in på mataffären för att köpa lördagsmys. Så nu sitter jag och William här och myser med film och lite gott till det medans gubben är iväg och kollar på hockey. 

9 månader

Men älskade lilla vän. Du fyllde ju precis 8 månader och i lördags firade vi in att du blev 9 månader. Hur kan tiden gå så fort. Vänner runt om börjar prata om dagis och några är redan tebax på jobbet och papporna är hemma istället. Själv är jag inte redo. Vill inte tänka tanken att du snart är 1 år. Jag vill pausa tiden och få njuta av att du är våran lilla bebis ett tag till. Men jag vet att det inte går och att jag varje vecka kommer fortsätta att förundras över hur fort tiden går och att du närmar dig att bli ännu en månad äldre. 


Tänk att du vart så liten en gång ❤️

Du han inte bli mycket mer än 8 månader innan du lärde dig att krypa ordentligt. Från några tafatta steg på måndagsmorgonen till att på eftermiddagen på öppnaförskolan lära dig att krypa ordentligt trots att det inte fanns några krypande barn där. Bara nån dag efter det så kom du på hur man skulle sätta sig själv för att ännu någon dag efter det lära dig hur du skall resa dig själv upp och gå ut efter möbler. 


Du är så fin älskade barn ❤️

Du är fortfarande lika go och glad även om du just nu har blivit lite gnälligare av dig. Men det har mycket med att göra att den där dumma första tanden aldrig vill komma upp och att du är i en intensiv utvecklingsperiod. Hoppas tanden kommer snart så du slipper ha så ont hela tiden. Sen när dom andra tänderna kommer hoppas vi du slipper ha så ont. 


Du kom på att man kunde krypa under soffbordet


Tittut!!

Du är lika matglad som alltid. Vi börjar fundera på om det inte finns någon botten på dig. Men du visar faktiskt ibland när du är mätt och då spottar du ut maten eller så börjar du slänga den på golvet. Du har ingen speciell maträtt som är din favorit utan du äter fortfarande allt vilket vi är glada för. Du äter helst det vi äter och det är ju jätte bra tycker vi. 


Din stil att äta själv är ju bara för skön 


Det brukar få bli en dusch efteråt. Kan inte förstå det. 

Tyvärr har du även kommit in i en period med dålig sömn på natten. Men det är ju inte så konstigt heller när det händer så mycket i din utveckling. Du sover några timmar i din egen säng för att sen vakna till och va nästintill otröstlig. Men några gånger brukar det gå att få dig att somna om en stund till. Men sen är det bara mamma och pappas säng som gäller. 


Att mysa med mamma i sängen tycker du om


Men det går även bra att mysa i soffan


Katten är gärna med och myser med dig oxå 


Denna kanin skall du sova med nästan varje gång. Det beror på vart du somnar.   När vi lägger dig är det denna du sträcker dig efter direkt. 

Något som är så fantastiskt när man inte fyllt ett år än är att man får vara med om så mycket för första gången. Bröllop är ju något man inte går så ofta på och detta fick du gå på nu i augusti. 


Här i papps famn väntar vi på att brudparet skall komma. 


❤️


Man blir lite trött av att vara på bröllop

Du älskar att leka. Du leker gärna och ofta. Utav pappas faster fick du en dag en plocklåda. Denna gilla du och du sitter gärna med den länge. Även om du inte får i dom än så är det ändå väldigt spännande med hålen och dom olika figurerna som skall i. Du får gärna sällskap av katten Stella som även hon tycker det är väldigt kul att leka med dina leksaker. Men det är inte bara hemma du älskar att leka. När vi är hos farmor och farfar kan du sitta väldigt länge och leka själv på golvet bland alla leksaker. 


Spännande med plocklådan


Du älskar leksakerna hos farmor


Fröken bus

Hemma tar du ibland en liten paus från lekandet med leksaker och kollar gärna in vad vi håller på med om vi inte sitter med dig på golvet. Man måste ju ha koll så man inte missar något. 


Tittut mamma! Va gör du? 

När man är liten och det är sommar så brukar man ju få va med om sitt första bad i havet och detta gjorde du med lite blandade känslor. Det va lite konstigt för det var inte lika varmt som hemma i badkaret och det va ju en mjuk och konstig botten. Men du tyckte ändå om det. Sanden va du inte lika road av dock. Den va bara kladdig och konstig där vid vattnet. Så farmor tog med dig lite längre ut och busa lite i vattnet innan det var dax att gå upp och pröva gungan för första gången vilket du tyckte va riktigt spännande och kul. 


Detta va riktigt kul tyckte du. 


På måndagar brukar vi va på öppnaförskolan. Men även på torsdagar och fredagar. Torsdagar är det babycafe och barn mer i din ålder så det blir lite lugnare. Dom andra dagarna är det alla möjliga åldrar så då är det mer livat. Men du bryr dig inte så mycket. Du tycker så mycket om att vara där och leka och se på alla andra barn som busar. Just nu har du upptäckt bobbycaren och den är riktigt kul även om du inte kommer framåt än. Men det gör du nog snart. Tuff är du oxå och tar gärna det dom andra leker med. Men det brukar jag försöka få dig att låta bli. Men det är inte lätt att få dig att förstå att man måste vänta på sin tur. 
 

Åka bobbycar på öppnaförskolan är kul även om du just nu mest bara kommer bakåtMan blir trött av att busa med alla kompisarna

Du tycker fortfarande om Babblarna och blir så glad när vi sätter på dom antingen på tv eller mobilen. Så otroligt att se hur glad du blir varje gång. Sån glädje. Din röst har du åter upptäckt igen kan göra höga ljud så du tar gärna i från tårna när du babblar. Vill gärna överrösta andra. Du säger inte så många ord än mer än dom du sagt innan. Men det kommer. Här om dagen härmade du ljuden när vi satt med William och ljudande sallad. Vi sa sa-llad och så härmade du med a-llad på samma sätt. Så det lär nog komma fler ord snart. 


Babblarna är dina stora favoriter


Du älskar att vara med brorsan och leka. Här är du med brorsan på läkarbesök. Du har ätit din första Ikea middag. Pannkakor blev det. 


Du kan somna i dom mest otroliga ställningarna. 

Nu vet vi att du gärna förflyttar dig mycket så det är bäst att ha koll på va du hittar på så vi ser väl fram emot nästa steg med lite skräckblandad förtjusning 😉