Hur orkar man?

Förstår inte hur jag orkar ibland. Har tre barn som skall tas om hand om och ett hem som skall skötas. Hatar när det inte är i ordning och det har vart lite kaos här hemma då man knappt hunnit plockat undan innan det ligger massa saker över allt igen. Värst är ju all tvätt just nu. Hinner ju inte tvätta och lägga undan innan det är lika mycket tvätt till som skall tas om hand. Märks att man är en till i hushållet och att den lilla fröken spyr en hel del. Både på sig själv och mig så det blir ju lätt ett till två ombytten per dag ibland. 

Jag kan vara på språng hela dagarna med att uträtta olika ärenden för att sen göra mat, städa, tvätta och ta hand om barnen när man kommer hem. Det är otroligt hur man kan orka och hinna med ibland. Blir imponerad av mig själv hur jag orkar. Sen finns det dagar som man självklart inte orkar och skulle helst bara vilja slippa se hemmet och alla måsten. Men för eller senare måste dom ju tas om hand om.  Så det är rätt skönt ibland att bara få komma iväg och låtsas som att det inte finns något  att göra hemma 😉
En av alla klädhögar som man tagit hand om 🙈


Provocerande

Jag brukar inte va den som lägger allt för många ord om rasism och så men denna klisterlapp jag såg idag när jag slängde skräp va provocerande och gjorde mig så arg. Jag kan förstå att många tycker att flyktingarna har kommit hit och tagit över vårt land och våra jobb men detta är ändå att gå för långt tycker jag. Vad hade vi gjort om vi hade haft krig här? Jag hade då inte stannat. Jag hade gjort allt i min makt för att skydda min familj och om det betyder att jag måste ta med dem till ett annat land så hade jag gjort det för att få chansen att leva mitt liv med dom och se mina barn växa upp. Så att kalla någon för feg när man inte ens har vart i dennas situation är så jäkla fegt. Kan nästan lova till 100% att dom som gjort denna lapp hade flytt själva om det hade vart krig här. Blir så arg. 

Ja det har väl inte helt fungerat så bra i vårt land med alla flyktingar som kommit. Man hade säkert kunnat göra på många andra sätt för att hjälpa och ta hand om dessa människor. Men nu är det som det är och istället för att gnälla och fortsätta terrorisera dessa människor för att dom kommer från ett annat land, har annan tro, annan hudfärg, annat språk med mera känns bara så jäkla idiotiskt rent ut sagt. Dom är precis som vi. Sen att man kommer hit och förstör och bråkar och har sig är inte rätt. Men dom flesta  som kommer hit vill allt ha ett vanligt svenssonliv precis som vi. Dom vill ha bostad, familj, bil och ett jobb. Så istället för att hålla på bråka och förstöra för varandra är det väl så mycket bättre att vi alls hjälps åt och är snälla mot varandra. 

Våra barn bryr sig inte om vad andra barn har för hudfärg, språk eller religion. Dom ser en människa precis som dom själva. Såg bevis på detta senast bara för nån timme sen när jag lämnade Philippa på dagis. Där sprang hon fram och kramade sin kompis som råkar ha ett annat ursprung än hon själv. Men inte bryr hon sig om det. Hon ser en vänn.  Jag tycker vi skall lära oss av våra barn för dom gör som sagt ingen skillnad på mig och dig...

Denna satt på en återvinningscontainer