Marknad och hamburgarens dag

Idag blev det en tur till marknaden i Strömstad för mig och Philippa. Fredrick skulle passa på att bygga staketet i lugn och ro medans jag hade med mig barnen, men William ville absolut stanna hemma med Fredrick så då fick han va hemma. Så blev en tjejtur för oss. På vägen upp till Strömstad stannade vi till snabbt på Tanums shoppingcenter för att fixa en morsdag pressent till mamma.

När vi kom upp till Strömstad så mötte vi upp Helen som vi skulle gå med. Träffade trevligt känt folk och fick se några vänners fina gravidmagar. Man blev ju lite sugen på en till när man såg dessa fina magar 😉 Önskar er verkligen lycka till när det är dax för era små att titta ut. I år tycker jag det inte va så mycket att välja på utan mest kläder. Men blev lite godis och bröd köpta från två knallar som man handlat av i många år. Nästan lite nostalgi att fortsätta handla av dom.

När vi va färdiga på marknaden promenerade jag och Philippa bort till pappa en sväng för att passa på att hälsa på samt lämna mammas morsdagpresent. Blev en stunds pratande med pappa innan det var dax att bege sig hem till grabbarna och se hur långt dom hade kommit med staketet. Dom hade inte kommit riktigt så långt som Fredrick hade hoppats på. Va lite mer sten i marken än vi hade räknat med. 


En liten bit på vägen iallafall


Det fick bli en paus i bygget för istället fick det bli grillning. Är ju hamburgarens dag idag så då måste man ju passa på att grilla. Prövade på att använda rökspån. Men vi tyckte dock att det lukta mer än det smakade. Men skall prova igen med lite mer rökspån. Va hickory vi använda och den skulle man tydligen börja lugnt med då den tydligen skall vara väldigt kraftig i smaken. Men gott blev det iallafall. Vi prövade även på att byta ut dom vanliga pommesen mot sötpotatis pommes istället. Kan lova att det inte va sista gången vi prövade på det. Va riktigt gott. Dagen till ära hade vi även införskaffat serveringskorgar och hamburgerfickor. Va ett kul sett att servera middagen på. 


Mm...


Mätta och något trötta så körde vi lite mys i soffan


Men lite bus kan man allt orka med


Kvällen avslutar vi som sagt i soffan men blir nog snart sängen. Är riktigt trött ikväll. Hoppas ni alla haft en fin dag och grillat många hamburgare 😉