Julafton

Julafton spenderades i år med älsklingen, barnen, hans föräldrar och syster med familj här i Kungshamn hemma hos L och C.
 
Dagen började med att barnen fick var sin målarbok i julstrumpan. De bästa va ändå att båda barnen gick förbi julstromporna när dom skulle på toaletten men ingen av dom reagera på dom utan de gjorde dom först när vi fråga om dom trodde tomten hade vart och lämnat nåt. Båda blev ivriga och kollade direkt i sina strumpor. Vi frågade om dom visste vilken dag de va men de va ingen av dom som hade koll på de så dom blev väldigt glada när dom fick redan på att de va julafton. Trodde alla barn hade koll på sånt ;)
 

William kröp upp i vår säng och öppnar sitt paket 
 
När barnen hade fått målat en stund och vi hade fått legat och dratt oss en stund extra så var det dax för frukost innan vi skulle göra oss i ordning och be ge oss hem till Fs föräldrar på jullunch som bestod av tomtegröt. Den satt riktigt fint så här på julafton :)
 
Vi vuxna satt och prata mycket medans alla barnen lekte för fullt på övervåningen och i vardagsrummet där vi tillslut fick se en dockteater som barnen hade satt ihop. Barnen var otåliga i väntan på tomten och vi berätta att tomten kommer efter att Kalle Anka är slut på tvn. Så klockan 15 satte vi oss alla traditionsenligt och kollade på Kalle och hans vänner. Lika mysigt varje år. 
 
Efter Kalle så blev barnen väldigt otåliga och vi försökte förklara att tomten dröjer lite till. Han sitter oxå och kollar på Kalle och sen tar de ju lite tid att åka  från Nordpole. 
 

Barnen spanar för fullt efter tomten
 

William var helt säker på att han såg tomten
 

K och A fortsatte spana efter tomten själv medans William och lilla A gick iväg och gjorde annat
 

Som här då William inte orkade spana mer så han tog sig en choklad och kollade tv istället 
 
När tomten väl kom va de fyra barn som  blev överlyckliga. Äntligen kom tomten. Lilla A skulle lämna sina nappar till tomten och stackars tomten han knappt komma in innan han fick napparna av henne. Alla fick vi ett litet paket av tomten så vi måste ha vart snälla ;) 
 
 
Fyra förväntningsfulla barn får paket
 
 
Enligt barnen var det en väldigt gammal tomte som var på besök
 
 
William kramar och tackar tomten
 
 
Innan tomten gick fick han ett fint julkort och lite glögg
 
Efter att tomten hade gått var det bara att vänta på att F skulle komma efter att han hade vart hemma för att släppa in Ks katt. Visst kom det lägligt att F va borta när tomten kom? Haha!! Så när alla var samlade igen så var det dax för nästa julklappsutdelning. 
 
 
Full fart var det. Barnen hann knappt få julklappen innan pappret var avslitet ;)
 
 
William och K fick en gemensam klapp att öppna
 
 
Man måste ha koll på va dom andra får även när man öppnar sitt egna paket ;)
 
 
Försöker läsa vad de står :)
 
 
Här byggs en av legoklapparna ihop
 
När alla klapparna var utdelade och allt papper var upplockat så fick barnen varsin klapp att öppna och leka med i väntan på att maten blev färdig. William ville öppna ett av legopaketen och var duktig på att bygga ihop själv. Jag fick bara hjälpa till med att sätta klistermärkena på plats. Men sen fick jag göra resten för han ville att det skulle gå lite snabbare så han kunde leka ;)
 
Efter mat och efterrätt som bestod av traditionsenliga risalamalta som älsklingen hade fått äran att fixa så var det dax för julklappsspelet. Detta var något jag aldrig spelat innan men de va riktigt kul så detta får bli en ny tradition även för min sida av släkten tycker jag :)
 
När alla var mätta och nöjda, alla julklappar öppnade och i hopsamlade och julklappsspelet över så var det fyra trötta barn och sex vuxna som alla var nöjda och belåtna med dagen och redo för sängen. 
 
Tack alla inblandade för en fin dag och kväll <3
 
 
Så här fina var jag och William denna dag :)
 
 

Kommentera här: