11 månader

Haha, ja det där med att skriva en uppdatering varje månad är ju kört. Senast jag skrev så hade du blivit 7 månader. Har ju hänt en hel del sen dess. Du började krypa bara så där en dag och strax efter att du hade fyllt 8 månader började du att ställa dig upp mot möbler. Sen tog det inte lång tid innan du började gå ut efter möblerna. Den 17 juni så stod dockvagnen bredvid bordet och då tog du tag i den och började gå. Efter det har du gärna gått med dockvagnen. Gått och gått och gått. Du har inte brytt dig så mycket att vi skall öva att gå med dig i händerna utan du har nöjt dig med att gå ut efter väggar, möbler eller att ha tagit tag i en stol eller liknande. Men du är försiktig vår älskade lilla tjej. Du är inte den som klättrar runt på allt så som Philippa gjorde utan du tar det  lugnare.  

(null)

Gunga är jätte roligt 🙂

(null)

(null)

Syrrans vagn går vi mer än gärna med. Det är nästan bara denna vagn som duger att gå med trotts att hon har en egen mer lagom storlek 

Om nån har frågat efter vart lampan är så har du inte brytt dig om det. Men så bara en dag strax innan du fyllde 10 månader så började du att säga där, där och peka på lampan och allt annat som du tyckter är spännande. Du försöker säga riktiga ord men som ändå är bebisspråk, men du försöker verkligen. He he brukar du säga när vi skall gå eller om någon skall gå. Sen säger du något som låter som hut (slut)  när något är slut och så visar du med båda händerna samtidigt. Djur är väldigt spännande och du härmar kattens läte med maaau, hundens läte med ah ah och kossan härmar du också med mmmm. 

(null)

Lilla gladfis ❤️

Mat är gott tycker du och särskilt makaroner, ost, tomat, gurka och majs är storfavoriterna. Det kan du äta väldigt mycket av. Men när du är mätt så kastar du maten på golvet vilket vi kanske inte tycker är riktigt lika roligt som du tycker det är. Att sitta och skaka med pipmuggen så det skvätter en massa vatten tycker du oxå är riktigt roligt. Du äter helst med händerna, skeden får du men den brukar ganska snabbt åka i golvet. Tallrik är bara något onödigt att ha. Det är bättre att äta direkt från bordet verkar det som

(null)

(null)

(null)

Mat är gott och skall ätas med hela kroppen 😂😏

(null)

När vi var på semester och temperaturerna va så höga så fick det bli lite provsmak på glass och det va riktigt gott 😉

Den 16 augusti började du att gå 8 steg bara så där. Du hade tagit ett par steg mellan möblerna men här stod du bara rakt upp och ner och började gå. Du höll på med din tandborste och stod ute i hallen och tittade på William och Philippa som jag bad städa upp på golvet i vardagsrummet. Först tog du ett steg men det tänkte jag var med för att få bättre balans men sen tog du två steg till och sen några till innan du landade på rumpan. Sen gick du inte mer den dagen. Men nu går du mer och mer. Snabbast är fortfarande att krypa men du väljer mer att gå istället. Det är så otroligt kul att se hur glad du är för att du kan gå. 

(null)

(null)

(null)

Bus med morfar ❤️

Fast glad är du mest hela tiden. Du är nog en av dom gladaste barn jag mött. Både William och Philippa har vart glada ungar men du är om möjligt ännu gladare unge. Du skrattar mest hela tiden och blir du ledsen så går det snabbt över och du är lika glad som innan igen. Du är väldigt enkel att ha med och anpassar dig väldigt lätt till situationen. Du är lite blyg ibland men det går snabbt över. 

(null)

Du är gärna med där man är och grejar men du har inga problem med att sitta och leka själv och det kan du göra länge. Jag kan sitta länge och titta på dig och bara översköljas av hur mycket jag älskar dig, hur stolt jag är över dig och hur glad jag är att just du kom in i vårt liv. Älskade lilla dotter. 

Vi börjar nu sakta räkna ner till till din 1 års dag. Otroligt hur fort tiden går. Känns inte som det va så länge sen du kom till oss och snart har det redan gått ett år. Älskar dig så otroligt mycket du älskade lilla dotter som är en riktig mamma gris ❤️

Kommentera här: