Borås

Jag hade egentligen velat publicerat detta inlägget tidigare men väntade då jag hade velat fått lagt in lite bilder från kameran från vår tur till Borås. Men vi får nöja oss med bilder från mobilen istället. 
 
Fredricks semester är något vi alla har sett fram emot för på hans första semesterdag så skulle vi bege oss mot Borås där vi skulle spendera en dag på djurparken och en dag skulle vi hitta på något annat för att den tredje dagen åka hemåt med en tur inom Liseberg. 
 
Tidigt på måndag morgon åkte vi för att först hämta upp Kevin innan vi åkte vidare. Tanken var att vi först skulle åka till hotellet som vi hade bokat för att hämta ut biljetterna till Borås djurpark. Men då vädret inte var på sin bästa sida med 13 grader, regn och blåst så kände ingen av oss att det skulle vara allt för roligt att gå runt och titta på djuren så vi beslöt oss för att åka och bada istället. Men på vägen till badhuset såg vi Leos lekland så vi körde dit in istället vilket var ett mycket lyckat beslut. Barnen lekte och hade sig och ja även vi vuxna passade på att åka lite :) Philippa fick va i den lilla barnhörnan och leka. Men det var hon lika glad för. Fick ju leka med en massa bollar och så åkte vi rutchkana för första gången oxå. Hade väntat mig en större reaktion från henne än vad det blev, men hon tyckte det var kul så det blev några åk. När jag skulle åka för första gången på ja på gud vet hur många år så lyckades jag självklart bränna mig på foten. Men men. Va gör det? Humöret var trots det på topp :) Barnen var helt genomsvettiga och nöjda när vi beslöt oss för att åka till hotellet och cheka in. 
 
 
 
Massa bollar att leka med :)
 
 
Även den här lilla tjejen blev trött av allt lekande och då va pappas famn go att somna i <3 
 
Efter att vi hade checkat in på hotellet bytte vi om till badkläder och tog sen hissen upp för att komma till relaxavdelningen för att bada lite i bubbelpoolen. Detta var något pojkarna verkligen såg fram emot. Detta blev premiär för Philippa. Hon har inte hunnit badat någon annan stans än. Hon tyckte det var lite konstigt först med oss alla i samma badkar och sen att det bubblade så mycket. Men sen kom hon in i det och hon hade nog kunnat bada mycket längre. Men det kom många andra så vi beslöt oss för att gå ner till rummet igen. 
 
Efter att vi hade duschat och klätt på oss igen så tog vi oss ut på stan för att leta upp någon restaurang för att äta lite mat. Vi hittade tillslut ett ställe som var nyöppnat där dom hade mat som kunde funka för oss alla och hade ganska så bra priser oxå. Det var lite av en sportbar som var inredd i en vad jag skulle vilja säga brittisk pubbstil med mörk inredning och allt, mysigt var det och god mat. Tyvärr har jag glömt va det hette men det var något i stil med Kings Hill. När vi sen var mätta och belåtna var det dax att få ungarna i sång och ja även oss själva. 
 
Tisdagen bjöd på mycket bättre väder än dagen innan så då passade det perfekt att åka till Borås djurpark. Så efter att ha intagit en god hotellfrukost så packade vi in oss i bilen och åkte till djurparken. Här hände något som jag fortfarande tycker är helt otroligt. Vi parkerade bilen och håller på att plocka ur vagnen när Fredrick får syn på en bil som ser ut som brorsans bil och skojar då med att "Nu kommer Peter". Och jo visst var det brorsan som parkerade snett bakom oss. Vi va alla lite chokade att vi lyckades tajma in det så bra och att vi dessutom lyckades parkera som vi gjorde. Brorsan visste att vi skulle dit och åkte dit på lite vinst och förlust med sin familj och jag får säga att han gjorde en bra vinst där ;) En riktigt lyckad dag blev det och vi fick sett en massa djur. Även Philippa fick sett en del trots att hon sov en hel del. 
 
 
Flamingos
 
 
Savann avdelningen
 
 
 
En liten apa på rymmen? ;)
 
 
Brorsans dotter Wilma, K och William aka Dom tre små aporna. 
 
 
Björnarna
 
 
Björnungarna lekte för fullt
 
 
 
 
Hittade minigrisar. Mamman tyckte vi inte va så liten. Men ungarna hade man lätt kunnat adopterat med sig hem om dom hade vart så små hela tiden ;)
 
 
Hästen Smulan hade barnen tur att få klappa och även va med när dom ryktade och selade om henne
 
 
Påvägen tebax kunde vi inte låta bli att stanna och titta på flamingorna igen. 
 
 
Gillar färgen på dom. Särskilt färgkontrasten på kroppen och vingarna.
 
 
Till pojkarnas stora glädje fanns det dinosaurier att titta och klättra på. 
 
När vi sen var trötta i både ben och knopp så skildes vi åt och brorsan med familj åkte tebax till Strömstad och vi åkte tebax till hotellet för att parkera bilen och sen bege oss ut för att åter leta någon stans att äta. 
 
Denna gången gick vi lite längre bort och kikade och tillslut hittade vi Jensens Bøfhus där barnen åt med god aptit och vi avslutade sen middagen med deras glassbar där man kunde äta så mycket man ville :) Väl tebax på hotellet somnade vi alla gott även om det tog en stund då barnen var så uppspelta efter dagen. Men gott somnade dom tillslut :)
 
Onsdagen tog vi oss ner lite tidigare till frukosten för att hinna innan det blev för mycket folk. Frukosten var lika god denna dagen. Alltid extra gott med frukost när man är på hotell. När vi alla var mätta och goa så gick vi upp till rummet och borstade tänder och packade sen ner det sista i väskorna innan vi chekade ut och begav oss mot Göteborg och Liseberg. 
 
 
Medans dom väntade på att jag skulle packa ner det sista passade pojkarna på att leka lite och Fredrick och Philippa kollade på Babblarna. 
 
På Liseberg mötte vi upp Koffe och Rickard till barnens stora glädje. Killarna åkte den ena karusellen efter den andra medans jag och Philippa gick runt och myste. 
 
 
Jag och William väntar på att Fredrick och K skulle åka Helix. 
 
 
Det fanns mycket att upptäcka för denna lilla tjej. 
 
 
Här väntar vi ännu en gång på att alla killarna skulle åka Helix. William va för liten att åka så han fick vänta med oss. Men lika glad för det var nog han ;)
 
 
Mamma upptäckte jag hade en hemlighet. Hon gör visst massa karameller ;)
 
 
Efter lite mat, mer åkande och en trevlig dag var det två mycket trötta killar som somnade gott i bilen på väg hem. 
 
Vi hade en riktigt trevlig liten mini semester och vi va väldigt nöjda när vi kom hem. Så stolt över Philippa oxå som trots att det blev väldigt mycket sittande i vagnen för hennes del dessa dagar så klagade hon inte utan var lika go och glad som alltid. Så när vi kom hem på kvällen så kan jag lova att vi alla var trötta, nöjda och glada med vår lilla tripp :)