För 1 år sedan började det

Söndagen den 24 september kl 05.30 vaknade jag av att jag hade värkar. Under hela dagen kom dom och gick precis som dom hade gjort veckan innan. Men kände att nu är det dags. Vissa värkar var starkare än andra. Några kände man precis medans andra va starkare så man fick andas sig igenom. Under dagen var vi hemma hos svärföräldrarna en stund och vi hade faktiskt tagit med oss  kläder till William och Philippa då vi kände att tiden var inne för att vi äntligen skulle få träffa vår lilla bebis.  

Efter några timmar och lite mat lämnade vi Willian och Philippa hos svärföräldrarna och åkte till Uddevalla för att lämna Kevin och sen passade vi på att åka till svägerskan med familj en sväng för att vänta ut lite och se om det blev dags att åka in. Värkarna tilltog mer och mer och jag klockade dom och ibland var dom väldigt täta för att sen dröja lite. Men dom blev allt mer intensiva så tillslut ringde vi in till förlossningen och dom sa att vi kunde komma in så skulle dom se hur det såg ut. 

(null)

När vi kom in undersökte dom mig. Jag fick börja med en CTG men den registrerade inte alla värkar, men den fick med några iallafall. Efter att jag hade suttit med den en stund så fick jag lägga mig på britsen för att se om jag hade öppnat mig något. Jag hade börjat öppna mig men kommer inte ihåg om det var 3 eller 4 cm. Men dom tyckte iallafall att vi kunde åka hem eller eventuellt kanske ta in på ett hotell så vi slapp åka hela vägen hem. Men vi kände att vi hellre åker hem och väntar. 

Minns så väl att när vi gick utan för dörrarna till förlossningen så kom en värk och den kändes mer intensivt. Men vi åkte hem och där ställde jag mig i duschen för att lindra värkarna. Stod där i en timme ungefär innan jag tänkte att vi fick försöka lägga oss och sova lite. Men vi han inte mycket mer än att lägga oss innan det blev så starka värkar att vi kände att nu är det dags. Så vi ringde in och sa att vi kommer in och vi var välkomna. 

Vi blev inskrivna kl 01.05 den 25 september och det var väldigt intensiva och starka värkar som kom. Barnmorskan undrade om jag ville ha lustgasen men tackade nej då jag kände att jag inte behövde den. Men hon insistera så till slut tog jag den men tog bara några tag och sen tog jag bort den. Krystvärkarna kom ganska snabbt och hon ville först inte att jag skulle krysta utan försöka vänta lite till men kroppen va inte alls villig att vänta så till slut fick jag börja krysta. Hade fortfarande en liten kant kvar som inte helt ville försvinna så barnmorskan fick hålla bort den och kl 02.45 så sa det nästan bara plopp sa kom Julia flygandes ut. Barnmorskan hann inte ens fånga henne utan hon landade på britsen. 

Dom undersökte henne snabbt som dom brukar göra och så fick jag upp henne på bröstet. Den bästa känslan i hela världen. Hon började snabbt att leta efter bröstet så la henne närmare och helt plötsligt så känner jag hur hon fick ett tag och började suga. Så otroligt. Varken William eller Philippa klarade ta tag och suga så direkt. Jag va verkligen så lycklig där och då. Ja det är jag fortfarande men ni vet den där känslan efter man fått barn. Den är nästan obeskrivlig. 

(null)

Bara några timmar gammal

Efter att jag hade blivit sydd så fick vi vara ensamma en stund och bara njuta av vårat lilla liv. Vi skickade meddelanden till våra vänner och familj med en hälsning att nu var hon här vår lilla Julia. Vi fick in vår lilla bricka med smörgåsar, kaffe och saft. Smaka väldigt bra så där runt typ 03.30. Sen fick vi komma in på vårt egna rum. Fredrick stannade en stund innan han åkte hem för att sova en stund. Sen kom han på eftermiddagen med både William och Kevin och hälsade på. Det va två glada och stolta storebröder som kom  och hälsade på och fick prova att hålla henne. Efter nån timme åkte dom hem igen och jag och Julia gick in på rummet igen som vi delade med en annan mamma och hennes lille pojk. 

Dagen efter fick vi åka hem. Kändes så skönt att få åka hem. Kände mig trygg i amningen som fungerade toppen från första stunden. Vilket bart svårare med dom andra då jag tillslsut fått haft amningsnapp för att dom skulle kunna få ett bra tag. Men denna gången har det  fungerar otroligt bra. Från början ville dom haft kvar mig i två dagar just för att amningen vart svår att få igång dom andra gångerna men eftersom det gick så bra så fick vi åka hem tidigare. Men det tackade vi inte nej till. 

(null)

Redo att få åka hem

Vi blev upphämtade av Fredrick, William och Philippa. Va en väldigt nyfiken storasyster som komm springandes in med en stor kram till mig och en liten försiktig klapp på huvudet på lillasyster. Sen var det dags att äntligen få åka hem, hem och få bli en komplett familj ❤️