Gamla Linköping

Igår blev det ett besök till gamla Linköping för att se hur det såg ut där. Va så mysigt att gå där och se alla gamla hus och bakgårdar. Kunde lätt ha bott där nu om det hade gått. Man undra så va det var för några som en gång hade bott och jobbat där.

På torget innan man gick in i staden så stod det en gammal telefonkiosk. Hittade några kända personer som fanns där inne även om dom inte va så lätta att få kort på 😉

Gamla Folk-Skolan. Philippa knackade på för att se om någon va hemma.

Hittade en så mysig bakgård/park/ trädgård eller vad det nu va med ett lusthus och en gammal bowlingbana.

Dessa gatlyktor är så fina. Tänk att få gå runt och titta när mörkret faller på och lyktorna en efter en tänds och lyser öpp mörkret.

Vi gick in på ett tryckeri där vi hade turen att få se när dom använde dom gamla tryckmaskinerna. Pojkarna var helt fascinerade av att få veta mer om hur det går till när dom trycker böcker och som här när vi kollade trycka på servetter. Man kunde beställa eget tryck till tex bröllop och dop.

Så otroligt fina gamla maskiner.

Vi tog en liten paus i skuggan för lite vätske påfyllning innan vi promenerade vidare. Va runt 25 grader ute och solen gassade för fullt mellan 10-12 tiden när vi gick runt. Blev väldigt svettigt att gå runt och titta så när man gick in i dom olika husen och tittade så var det skönt att få komma undan solen lite samtidigt som det va roligt att få gå runt och titta.

Älskade det lilla röda huset högst upp. Va så fin trädgård oxå. En gammal barnboksaffär och en leksaksaffär med en del gamla fina leksaker. Gamla polishuset hittade vi oxå

Efter vi hade vart inne på polishuset så gick vi vidare för att åka till nästa äventyr som va att åka till Flygvapenmuseeumet. Men det får jag berätta mer om en annan dag. Nu blir det sova för imorgon åker vi hemåt igen.

Innan vi åkte vidare hittade vi en Cloetta butik med härlig 50- tals miljö