Vecka 28

Igår var det inte bara midsommarafton utan vi gick oxå in i vecka 28. Ännu en vecka närmare bebis. Idag är vi även under 90 dagar tills bebis kommer. Tänk att det går så fort. Det är verkligen så man känner att det börjar bli dags att få fixat dom sista sakerna nu. 

Bebis


Nu är bebis ca 34 cm från huvud till fot och väger ca 1,1 kg i början av veckan och 1,24 kg i slutet av veckan. Det sparkas runt en hel del och man känner väldigt mycket hur armar och ben far runt där inne i magen. Bebisen har börjat hicka en del. Det kanske den har gjort ett tag men det är först för några dagar sen som jag kände det första gången. Det märks att bebis ligger långt ner  för det känns mot blygdbenet när bebis hickar inte alltid så skönt även om det är mysigt att känna hur bebis hickar. 

Mamma


Mår fortfarande väldigt bra men börjar bli tröttare även inte bara på förmiddagen utan även mer under hela dagen. Börjar märka av järnbristen. Tur det inte är så långt kvar tills man skall till barnmorskan igen får se om man då skall öka dosen på järntabletterna. Fogarna ligger fortfarande på samma nivå av smärta vilket är skönt att det inte blivit värre. Man märker att man kommit en bra bit in i graviditeten för magen börjar bli ivägen en hel del och den konditionen man hade innan blir mindre och mindre. Att ta sig ur soffan eller sängen börjar oxå bli jobbigare. Att dammsuga och städa börjar oxå bli jobbigare särskilt nu när man börjar bli mer tät i näsan. Men man står ut när man vet vad som kommer i slutändan. Älskade lilla vän. Mamma längtar efter att få se vem du är och medans jag skriver detta så njuter jag av att känna hur du sparkar runt ❤️

Vecka 28 (27+1)

MVecka 26 (25+0) mot vecka 28 (27+1)

Kommentera här: