Lägeskoll av bebis

Igår när jag var hos barnmorskan så skulle hon ju kolla hur bebis låg som dom gör vid alla besök. Men hon hade svårt att känna och även den andra barnmorskan hade svårt att känna hur bebis låg så en besök för lägeskoll bokades in. 


Så idag började man dagen lite tidigare än man brukar. Visserligen gick man upp nästan samma tid som vanligt men man fick åka iväg tidigare än vad man brukar. Hade tid kl 8.15 på NÄL  så man måste ju åka nästa 90 minuter innan så man vet att man inte fastnar i morgon trafiken. 

När man satt där i väntrummet blev man plötsligt lite nervös. Har ju vart säker på att det vart huvudet ner hela tiden och även när jag var inne sist sa dom att det var huvud ner. Men ändå blev man lite osäker helt plötsligt. Bättre blev det ju inte när man känner att bebis börjar hicka men att man känner hickan högt upp i magen och inte långt ner där man tycker att den borde vara om den ligger med huvudet ner. När det blev min tur så började barnmorskan att känna efter hur bebis låg. Men även hon hade svårt att känna hur bebis låg så ett ultraljud fick användas och ja se där, bebis ligger med huvudet ner precis som den skall göra. Det var en enorm lättnad att slippa ett vändningsförsök. Så skönt. Så nu är det bara att vänta på att bebis bestämmer sig för att komma ut


Kommentera här: