Barnmorskebesök vecka 37

I onsdags var det åter dags för ett besök till barnmorskan. Ett besök som skulle ta runt en halvtimme men som tog en timme istället på grund av en busig bebis i magen. Vi skrev en sammanfattning av graviditeten och denna har vart ganska så problem fri. Dom andra har ju inte direkt vart problematiska heller. Men det har vart en del extra koller på grund av mycket huvudvärk och en hel del minskad foster rörelse. Hade mycket mer foglossning med dom andra jämfört med denna oxå. Men denna gång har det vart ganska lite foglossning och har bara behövt in på en extra koll då bebis hade vart väldigt lugn några dagar. Jag va dock inte orolig utan det var barnmorskan som ville ha in mig på koll. Men allt såg bra ut på kollen och nu väntar man bara för fullt på att bebis skall komma. 


Men åter till besöket. När det var dags att mäta magen så fick barnmorskan det först till att magen bara hade växt en halv cm sen förra besöket så hon ville kontrollera en gång till. Men då hade bus i magen ändrat ställning så då fick hon börja känna efter hur den låg för att göra ett nytt mätförsök. När hon skulle mäta flyttade den på sig igen så hon fick leta igen. Men tillslut fick hon mätt magen. Sen när det vart dags för att lyssna på hjärtat så fortsatte bebis att busa. Flyttade på sig hela tiden så hon hade svårt att hitta vart hjärtljuden var och när hon väl hittade dom så flyttade bebis på sig så hon fick börja om. Ena stunden hörde hon hjärtljuden högt upp och andra gången långt ner så vi skoja om att det var två där inne. Hon fick tillslut be en annan komma och kolla hur bebis låg oxå för att vara helt säker. Men huvudet är allt ner och ligger långt ner i bäckenet även om huvudet fortfarande är lätt ruckbart. 


Värdena


Blodtryck: 120/75
Hb: 96
SF: 35 cm
Urin: utan anmärkning
Hjärtljud: 146
Vikt: +6

Hjärnvärdet är ju lågt som alltid så där skall jag öka dosen till 2 tabletter varje dag och så får vi hoppas det hjälper. Är ju skönt om man kan få upp det lite inför förlossningen. Men tror inte det blir någon större skillnad faktiskt. Men alltid värt ett försök. Dom andra värdena såg oxå bra ut så det var en nöjd barnmorska. Nu skall jag inte dit först den 11:e tror jag det va så får hoppas det fortsätter se bra ut då med. Bild från när jag var på extra koll. Allt såg fint ut och jag hade väldigt många sammandragningar. Vissa vart riktigt intensiva medans andra knappt märktes

Kommentera här: