Myshelg

För några veckor sedan passade vi på att boka ett hotellrum när vi ändå skulle ner till Göteborg för att lämna William som skall vara hos sin pappa nu under sportlovet. Vi tänkte vi skulle passa på att få lite egentid med lite mys men samtidigt så att vi skulle få tid att gå och titta på ny bil i lugn och ro. Behöver större bil nu när vi blir sex stycken i familjen. William blev dock hämtad en dag tidigare och svärmor kunde ta Philippa redan på fredagen så istället för en dag barnfria fick vi helg plötsligt två. Men vi blev lite oroliga att vi skulle få avboka hotellet då min rygg är inne i en totalstrejk igen. Va ju ett tag sen det va riktigt illa så jag knappt kan gå. Har ju alltid väldigt ont men vissa perioder är extrema. Som nu. Men vi chansade och tack vare att jag fick en dag som jag kunde vila ryggen ordentligt så kunde vi åka. 
Vi började lördagen med att vakna tidigt. Varför ta sovmorgon när man har chansen liksom 😉 Men ingen av oss kunde sova längre än till halv sex. Men som tur va kunde man ju ligga kvar länge istället. Va så ovanligt lugnt vid frukosten. Man kunde äta i lugn och ro och prata med varandra utan att bli avbrutna. Det va nästan så man kunde höra varandras tankar för att det va så tyst runt oss 😉 Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och packade en lätt väska och sen begav vi oss mot Göteborg. 
Att hitta en större bil är verkligen inte lätt. Finns ju några olika allternativ men tyvärr försvinner bagaget helt på många utav bilarna när man fäller upp stol nummer sex och sju. Man vill ju kunna få med vagn och lite packning oxå. Säte nummer sju kommer vi ju inte direkt att använda. Men varannan vecka iallafall så behöver vi säte nummer sex och man vill ju inte att den stackaren skall behöva ha allt i knät. Vi hitta en som vi funderar på. 


Just nu lutar det åt en Renault Grand Senic som uppfyller våra krav bra. Vi skall provköra och prova lasta den med barnvagnen så får vi se sen. (Bilderna på bilen är från Renaults hemsida)

Efter att vi hade kollat på både den ena och den andra bilen så tog vi oss in till avenyn och letade upp något ställe att äta lite lunch på. Blev Espresso house. Verkar ha blivit vårt ställe att gå till när vi är barnlediga. Gott och mysigt. Mycket prat om dom olika bilarna blev det. Det som kommer snurra runt ett tag fram över i våra huvuden tror jag 😉 Men vi kollade även runt efter vart vi skulle äta middag sen och vad vi skulle hitta på resten av kvällen. En tur förbi Flying Tiger blev det oxå och där hittade vi ett spel till oss alla och två träglassar till Philippa. En av glassarna. Tyckte dom va så fina

Eftersom det va så kallt och min rygg började strejka mycket igen så begav vi oss till hotellet. Blev Scandic Mölndal som vi valde att bo på. Bott där innan och rekommenderar det verkligen. Trevlig personal och fina rum. Nu håller dom på att renoverat rummen oxå så kommer nog bli riktigt snyggt sen. Tanken va att kanske gå på bio och äta mat. Men att hitta platser på nån av filmerna vi ville se va lättare sagt än gjort. Va spridda stolar eller längst fram. Inget av det ville vi ha. Vill ju sitta bredvid varandra när man går på bio. Så det blev inget med det. Men vi enades om restaurang iallafall och det blev The Barn. Rekommenderar det verkligen. Men boka bord i tid. Va väldigt populärt och för dom som inte hade bordsbokning fanns det platser vid baren. Gick bra det oxå. Men kändes lite fel när man hamna på insidan precis bredvid baren. Men maten va riktigt god. Blir lätt ett besök till. Det bästa är att dom kommer till Smögen i sommar så vet ju vart vi kommer äta 😉 Miljlön påminde en hel del om en lada. Riktigt mysigtSå här såg min tallrik ut. Blev Prästens hamburgare med sötpotatis pommes och vitlöksdipp till. Så jäkla gott. 

Så här såg det ut inne i restaurangen. På insida av baren satt vi (Bilder från Google)

 Mätta och Goa begav vi oss sen till baka till hotellet för lite efterrätt och mys i sängen  med lite godis och Melodifestivalen. Ren skit va det denna omgången tyckte vi. Men men. Vi somnade ovaggade båda två. Inte blev det någon sovmorgon på söndagsmorgonen heller utan vi vaknade tidigt även denna morgon. Men ligga och dra oss och sen njuta hotellfrukost i lugn och ro va inte fel. Tanken va att vi skulle kolla på fler bilar innan vi drog oss hem men vi längtade för mycket efter Philippa så vi struntade i alla andra planer och åkte hem tidigt istället. En lugn och mysig helg hade vi verkligen. Va precis vad vi behövde 😊En citron tart med fransk maräng och färska bär blev det till efterrätt. 

Kommentera här: