Sluta med napp

William var runt två år när han slutade med napp. Det gick lättare än jag trodde att det skulle göra. Han bara låg och kastade nappen och tillslut sa jag "Nu får du inte nappen igen och imorgon går du och slänger den" Va kanske hårt sagt men han somnade utan problem och dagen efter gick han och slängde nappen utan att jag sa något. Hade med en extra några veckor ut ifall men den behövdes aldrig.

Philippa tänkte jag skulle få sluta med sin napp nu när hon fyller två år. Försöker redan nu minska på användandet så mycket som möjligt så att den bara skall användas när hon skall sova och när vi åker bil. Men idag såg jag en liten chans till att sluta. Vi va inne på blomsteraffären och när vi kom till kassan kastade hon både nappen och kaninen. Nappen hittade jag inte alls så den fick hon helt enkelt vara utan på vägen hem. Är ju inte långa biten hem heller. Efter att jag hade satt in henne i bilen och sen skulle jag fälla ihop vagnen och vad kom inte där om inte nappen. Vet inte vart den låg för jag tyckte jag sökte igenom hela vagnen men hittade den inte. Men jag plockade bara upp den utan att säga något och så åkte vi hem. När hon sen frågade efter den så sa jag "Du slängde den i affären så nu är den borta". Hon gnällde till lite och sen va det inte mer med det. Har upprepat det varje gång hon frågat efter den och hon har accepterat det snabbt.

Men skulle det gå lika bra när hon nu skulle sova? Ja faktiskt gjorde det det. Hon har ju börjat vela när hon skall sova så det är många upp och spring på henne innan hon slutligen somna och så var det ikväll med. Men efter att ha frågat 3 gånger så sover hon nu. Somnade utan problem. Sen hur det går i natt bli ju spännande att se. Hon brukar ju kunna vakna av att hon tappat den och inte hittar den. Men får ta det då. Hoppas det kan gå lätt som med William även om jag inte har några höga förväntningar på det. Sen blir det ju spännande at se oxå hur hon tar det när hon ser andra med napp. Men bara att försöka kämpa på. Är ju skönt om hon kan sluta nu med napp då mer och mer ord kommer hela tiden. Ja vi får se hur det går. Men nöjd med att hon iallafall somnade utan nu i natt 😊

En liten dam som i morse inte alls ville gå upp 😆

Kommentera här: