Midsommarafton

Så var midsommar över för denna gången. För en gångs skull var det en midsommar utan regn. Man kunde sitta ute och äta och barnen kunde vara ute leka länge. Minns inte när det senast var regnfritt på en midsommar. Brukar alltid regna nån gång under dagen. Oftast lagom till eftermiddagen och kvällen när det skall dansas runt stången och ätas mat. Men inte i år inte.

Vi firade i lugn och ro tillsammans med Fredricks föräldrar och hans syster med familj. Philippa tyckte vi skulle börja dagen redan vid 7 tiden. Ta sin vanliga vila skulle hon inte göra. Men vi fick henne att sova till slut. Så där kl 15.15 lyckades hon somna och sov strax över två timmar sen. Va nog nån som va trött 😉 Så någon dans runt stången blev det inte i år utan det får bli ett försök på det nästa år istället.

Grillningen skötte jag för en gångs skull. Blev fläskytterfilé, kyckling och hamburgare. Svärmor och svägerskan skötte den övriga maten. Blev jätte gott. Är inte så dålig på att grilla inte trots allt 😉 Men godast var nog svärmors potatissallad. Himmel så god den var. Jag hade bara kunnat äta av den.

Efter maten blev det lite boulspel för barnen, svärmor och Fredrick. Själv sparkade/rullade jag boll med Philippa. Att sparka och kasta baboll som Philippa säger är riktigt kul tycker hon.

Sen var det dags för lite fika som bestod av en klassisk jordgubbstårta som svägerskan hade gjort. Jordgubbar och glass och sen även svärmors rabarbermuffins. Mätta och goa blev vi. En mycket lugn och trevlig midsommar blev det. Precis som det skall vara 😊

En trött midsommartjej

Lite energi påfyllning så man orkar leka

En selfie på grillkocken måste man ju ta 😜

Att kasta och sparka baboll är kul tycker Philippa

Alla måste vamed och kolla närmande skall se vem som kom närmast. Inget fusk här inte 😆

Det blev inte många bilder tagna. Hade fullt upp att ha det trevligt ☺️

Kommentera här: