Minisemester i Linköping

I lördags åkte vi iväg tidigt hemifrån för att påbörja våran minisemester. Målet i år blev Linköping. Fredrick har vart mycket där och jobbat och sagt att det är en fin stad. När vi kollat runt lite hittade vi lite gott och blandat där så vi valde att boka tre nätter så att vi verkligen skall hinna med saker i lugn och ro.

Vi började med att åka till Mutebo-Aspnäs Järnväg och café för att åka minitåg. Va riktigt varmt när vi kom fram så vi höll oss i skuggan med en glass medan vi väntade på att det skulle bli vår tur att åka.

När det är 28 grader i skuggan så är en glass väldigt gott att svalka sig med

Det är inte stort tåget, men det var bra kraft i det för att va så litet

Förväntansfulla och glada. Strax avfärd

Allt va verkligen mini. Philippa såg riktigt stor ut jämfört med vissa saker. Allt va nästan i dockstorlek.

Vi fick chansen att gå av tåget och titta lite medans tågföraren fyllde på vatten i tåget. Philippa va helt fascinerad av att åka runt, ja pojkarna va ju även dom helt fascinerad av att åka och få titta på dom andra små tågen. Tågföraren berättade om hur han hade hållit på med tåg sen 70 talet hemma i hans farmors hus där han var uppväxt. Alltså allt pill för att få till allt rätt även om han hade fått en del hjälp oxå.

När vi hade åkt färdigt var klockan tillräckligt mycket för att vi skulle kunna cheka in på hotellet. Blev Scandic Linköping Väst som valet föll på denna gången. Vi gick till rummet och lämnade våra väskor. Passade på att göra ett blöjbyte på Philippa och toabesök för oss andra innan vi gick till bussen för att åka in till centrum för att kolla runt lite och samtidigt hitta något ställe att äta på.

Väl inne i centrum gick vi först till Skopunkten för att se efter skor till William och Philippa. Tog även en sväng in på H&M för att kolla efter lite finare shorts till William som jag tänkte han skulle kunna ha på bröllopet vi skall på i augusti. Men hittade inget. När vi kom ut från H&M så upptäckte vi att Philippas favorit kanin va borta. Var bara att leta men vi hittade den inte. Så det va bara att leta upp en leksaksaffär för att köpa ett nytt gosedjur för att minska risken för en rejält jobbig nattning. Pojkarna ville leta en gång till inne på H&M och visst hittade dom den till slut där inne på golvet. Tredje gången gillt blev det i letandet 😉 När kaninen åter va funnen letade vi upp någon stans att äta. Vi va bra hungriga. Hittade en thairestaurang med jätte trevlig personal och jätte god mat. Mätta och belåtna gick vi sen till bussen för att åka tillbaka till hotellet.

Philippa sov när vi andra åt så hon fick sin middag på Circle K. Men hon va lika glad för det ☺️

Kommentera här: