Liseberg

Idag har vi vart sega allihopa här hemma efter en heldag på Liseberg igår. Ryggen protesterar en hel del oxå tyvärr idag. Men jag tar hellre extra smärta idag än att inte alls få komma utanför hemmet och ha trevligt med familjen. Och trevligt är precis vad vi hade. Det var riktigt fint väder även om det kom en regnskur. Men den va faktiskt lite välkomnande för det va väldigt varmt redan vid 11 tiden när dom öppnade. Vi va där hela familjen samt Fredricks syster och hennes familj. Vi delade upp oss lite då vissa barn ville åka en sak medans någon annan inte alls ville åka samma. Jag och Philippa gick för att se vad hon kunde åka. Är ju inte så mycket som hon får åka men dom hon får åka är lagom många oxå. Hennes första denna gången blev Flygis och sen blev det Kaninresan. Hon åkte lite i höstats men det är nog inget som hon minns så direkt. Hon va ju inte mer än 9 månader när hon åkte sina första åkturer, så hon va lite skeptisk men det släppte lite efter vart. Kaninresan var mest spännande med vattnet först fram tills hon började se kaninerna.

Den här tjejen brukar vakna tidigt när vi i vanliga fall kan sova hur länge vi vill men då vaknar hon supertidigt typ runt 05.30-06.00. Men igår va hon inte alls sugen på att vakna. Då var hon rena sjusovaren 😂

Vattnet var mest fascinerande till en början när vi åkte Kaninresan

Dom stora barnen ville helst åka dom häftigare atraktionerna så som Lisebergsbanan, Hanghai, Spinrock med flera så dom två minsta kusinerna fick nöja sig med att åka dom mindre atraktionerna. Men det gjorde inte så mycket tror jag för Arina älskar att få va med Philippa och nu fick hon chansen att va själv med henne utan att dom andra kom och tar Philippas uppmärksamhet.

Dom minsta kusinerna hand i hand på väg till Sagoslottet ❤️

Älsklingen i Slänggungan

Efter lite åk så va det en liten tjej som somnade gott en stund i vagnen så då passade denna mamman på att åka lite "vanliga" atraktioner medans Ibbe va så snäll och passade henne. Blev ju självklart två turer i favoriten Kållerado. Första turen såg ut att bli en ganska torr en fram tills vi kom mot slutet där jag blev träffad rätt i ansiktet av en vattenstråle. Jag va inte riktigt lika torr efter det 😂 Men det gör inget. Man åker ju inte en vattenatraktion om man inte vill bli blöt. Jukboxen han vi oxå åka innan det var dax att dra oss till Järnvägsrestaurangen för att få lite mat i magen och få lite ny energi till att orka åka mera. Vi tog oss upp till dom nya karusellerna efter maten då Kevin och Amelia ville åka Atmosfear. Medans dom stod i kö åkte Philippa, William och Arina Blomsterkarusellen och leka lite på den nya lekplatsen. Va jätte fint där och karusellen var så otroligt fin. En dubbeldäckare var det oxå. Lite kul för det har man aldrig sett innan.

En tur med faster Linda i Blomsterkarusellen

Philippa älskade att åka Blomsterkarusellen så hon ville knappt leka på lekplatsen utan bara åka karusellen en gång till. Så jag tog min något trötta dotter i handen och åkte en gång till.

Nej vi kan inte va allvarliga och ta en normal bild 😝❤️

När Kevin, Amelia och Philippa hade åkt färdigt så fick Philippa sätta sig i vagnen igen och jag hoppades på att hon skulle somna för hon va verkligen trött. Ibbe va snäll och passade Philippa ännu en gång så vi andra som ville åka kunde ta oss en tur i Virvelvinden innan vi gick neråt igen då barnen ville åka massa där nere igen.

Barnen satte sig på lite olika ställen i Slänggungan men jag lyckades fånga William innan dom åkte upp i luften. Sockervadd var barnen sugna på så då fick dom det. Alltså dessa två, som vi älskar dom två tokarna ❤️

Innan vi avslutade dagen på Liseberg så ville Kevin åka Uppsvinget och Helix en gång till och William ville åka Atmosfear en gång med Kevin oxå innan vi begav oss hemåt, så Fredrick följde med dom. Jag och Philippa gick istället ner till Kaninlandet igen där hon fick åka Kaninresan en sista gång och trots att hon va så trött så uppskattade hon denna åkturen mycket mer än första gången och hon satt och skratta massa åt kaninerna även om vattnet fortfarande va väldigt spännande.

Innan killarna gick iväg så lyckades vi äntligen träffa på en av kaninerna till Philippas stora lycka. En liten spexare till kanin var det oxå 😉

Efter att vi hade åkt Kaninresan så stötte vi på flera kaniner och här var det kanindisco som stod på schemat. Philippa njöt för fullt av att titta på. Hade hon inte vart så trött så hade hon gärna dansat med dom tror jag.

När alla var trötta och nöjda så var det så äntligen dax att åka hem. Philippa somnade efter vi hade kommit en bra bit på vägen hem. Pojkarna lyckades hålla sig vakna hela vägen trots att vi inte va hemma först kl 22. Men det va inga protester på dom när dom skulle i säng heller. Vi var inte vakna allt för länge heller innan vi kapitulerade för sömnen. Denna dag va riktigt lyckad. Det va inget massa grin och gnäll från ungarna utan dom lyssnade riktigt bra. Philippa gjorde inte mycket väsen hon heller. Det va lite då när vi satt och väntade på maten men det kan jag förstå för det tog ganska lång tid. Men med lite spel på mobilen så va hon nöjd fram tills maten kom. Vi ser alla väldigt mycket fram emot att göra om detta nästa år igen.

Måste bara avslut med en sista bild. Vart så nöjd med att se idag hur många steg det blev trots att man försökte ta det lite lugnt. Kan ju förstå att ryggen protesterar lite extra idag. Tror dock att hade jag inte tagit morfintabletten och muskelavslappnande tabletten så hade jag nog inte kommit upp ur sängen idag.

Kommentera här: