Grillning

Idag blev det dag två med grillning till middag här hemma. Igår blev det fläskytterfilé och idag prövade vi hamburgare gjorda på högrevsfärs. Vi köpte igår massa kött från Kustchark som ligger här i Hunnebostrand. Deras kött kommer från djur som går på bete här i kommunen, så det är närproducerat kött. Heter det så när det är kött? Blev osäker där, men tror ni förstår vad jag menar.

Hela 9 kg kött blev det samt en marinad, en glacé och en kryddblandning blev det. Skall nog räcka ett tag får vi hoppas 😉

Paprikor fyllda med soltorkade tomater och ost. Blev så goda så dessa kommer vi göra igen. Hamburgarna som är gjorda på högrevsfärs.

Grillad blomkål som är penslad med olja samt kryddad med salt och vitlök- och pepparkrydda. Riktigt gott det med. Och självklart blev det lite grillat bacon till oxå.

Vi passade på att utnyttja värmen som fanns kvar på grillen genom att göra efterrätten på grillen oxå. Är ju sommar så då får man äta lite extra gott 😜

Grillad banan med choklad som sen serverades med vaniljglass. Första gången jag åt det men absolut inte den sista

Imorgon blir det en paus med grilla det då vi skall till Liseberg. Men på torsdag blir det nog en ny omgång om vädret tillåter

Kommentera här: