Philippa två år

Älskade Philippa. Tänk att vid den här tiden för två år sedan var vi inne på förlossningen. Två förväntansfulla föräldrar som var nyfikna på vad du var för ett litet pyre. Kl 12.44 kom du ut till oss i full fart med ett splatt och det vackraste skrik man kunde höra. Du låg där i barnmorskans famn och hon torkade av dig lite och kollade så att allt såg bra ut innan du fick komma upp på mitt bröst. Den mest fantastiska stunden i livet. Äntligen fick vi se dig och hålla dig våran lilla älskade tjej.

Inte var du många minuterna gammal här inte. Men redan så älskad ❤️

Nu har det gått två år sen du kom till oss och du har gett oss både ett och två gråa hårstrån sen dess. Du är en väldigt glad och positiv tjej men med en rejäl portion envishet och hett temperament. Får du inte som du vil, ja då är det inte lätt. Men trots att det just nu är väldigt mycket gap, skrik och trotsande som du fyller våra dagar med så ger du oss så många skratt och glada stunder. Du har utvecklats till en sån fantastiskt liten tjej och du lär dig så fort oxå. Du pratar mer och mer. Även om det fortfarande är mycket vi inte förstår vad du säger så blir talet trots det mycket bättre och du kan säga flera ord i en mening. Du är inte mycket för att sitta och leka utan du är hellre med där vi är och grejar. Att vara med och baka älskar du. Du kan nog snart baka själv tror jag 😉

Ditt första leende, vid 6 månaders ålder satt du redan med och bakade. Du älskar att klättra på allt och det började du tidigt med. Att busa är roligt och du är så uppfingsrik och hittar på nya hyss då och då.

För utom att vara med och baka så älskar du att måla. Så fort vi är på öppnaförskolan så springer du in till pysselrummet för att måla. Hemma målar du mycke oxå men där kan konsten helt plötsligt hamna på väggarna och soffbordet ibland så man har ju fått skura väggar lite då och då. Inte kan det väl vara du älskade dotter som hittade på sånna hyss 😂 Men att få se hur du ändrat ditt sett att måla från bara dra med pensel eller pennan huller om buller så börjar du planera dina drag mer och mer och dom där stora strecken än nu små runda cirklar blandat med lite större cirklar och streck. Vi skulle nog kunna tapetsera en hel vägg snart med alla teckningar som du målar.

Nått stort är att du slutat med napp för lite mer än två månader sen. Det gick lättare än vad jag trodde det skulle göra. Men du nöjde dig med att bara ha med dig kaninen, din ständiga följeslagare. Du går oftare och oftare på pottan själv oxå. Händer en del olyckor i trosorna fortfarande men det gör inget. Vi är så stolta över dig ändå att du börjar känna själv när det är dags att kissa eller bajsa. Just nu håller du på med ipaden och där är det gärna vissa filmer som du tittar på om och om igen. Färgerna på engelska är väldigt spännande och du har lärt dig både blå och lila och kan dom även på svenska.

Så full i bus och du älskar verkligen attvafa med och baka. Fast det bästa är nog ändå när du får provsmaka efteråt 😉

Att sova i sin egen säng tycker du inte är så kul. Du kommer gärna in till oss och lägger dig. Du somnar dock först i din egen säng först men efter några timmar brukar du ropa på oss och då vill du in och sova i vår säng. Så nära som möjligt skall du ligga. Gärna på min axel. Men du ligger inte direkt stilla när du sover utan du är som en virvelvind och snurrar runt och runt. Även om det är lite jobbigt att du alltid skall sova mellan oss så är det ändå mysigt. Men både jag och pappa ser fram emot den dagen du sover hela nätterna i din säng.

Att få spendera dagarna med dig är en stor ära även om du som sagt ger oss ett och annat grått hårstrå så är det värt det. För trots din envishet, ditt gap och skrik vissa stunder så älskar vi dig så otroligt mycket. Så jag avslutar nu detta med att säga, STORT grattis på din tvåårsdag vår älskade lilla tjej. Jag är så stolta över att få var just din mamma ❤️

Kommentera här: